Slobodan Sandić (©VSS/Slobodan Sandić)
Slobodan Sandić (©VSS/Slobodan Sandić)

Drašović upozorava: Mađarima fale najbitniji - Vamoš i Varga, ali ne smemo da stvorimo lažnu sliku

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 17:17

“Izostanak dvojice najiskusnijih, kao i centarskog para, može da stvori jaču povezanost kod njih”, dodaje centralni bek

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita)

Od duela Srbije i Marske veći derbi ne postoji, rivalstvo u rangu tog Delfini gaje i sa Hrvatskom, ali ono je vezano i za stvari van bazena. I generalno van sporta. Klasik između dve najodlikovanije evropske reprezentacije je “čist”, a sutrašnji (19.00) u Spaladium areni biće prvi posle godinu dana pauze i pobede Delfina u Svetskoj ligi.  

Izabrane vesti

Daleko od toga da će pobeda u klasiku nešto epohalno doneti - Srbija je na Svetskom prvenstvu bila prva u grupi - ili poraz odneti. Samo otežati i produžiti putanju. Ne bi bilo prečice i dodatnih slobodnih dana. Kako god da se završi, dve najuspešnije selekcije u evropskim okvirima ići će u nokaut fazu, gde grupa postaje nebitna. To su dva odvojena turnira.  

“Svi željno iščekujemo utakmicu sa Mađarskom, dugo smo pripremali klasik. Ovo je definitivno najbitnija utakmica u grupi, ona će nam odrediti dalji žreb. Nije utakmica biti ili ne biti, ali je važna za nas zbog sticanja i građenja timskog duha, koji treba da nas nosi u nove pobede. Mađari kao Mađari, ali totalno drugačija ekipa u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti od pre dva meseca. Pre svega zbog promene na klupi. Reprezentaciju je preuzeo trener Ferencvaroša, a svi znamo šta je sa njima radio u prethodnih pet - šest godina. I na koji je način igrao. Možemo da očekujemo sličnu, možda i preslikanu igru. Spremni smo za to, ne brinemo se i verujemo da ćemo biti na pravom nivou”, rekao je Radomir Drašović.  

U odsustvo paklenih šutera Deneša Varge i Martona Vamoša, kao i dugogodišnjeg namazanog centarskog tandema Balaš Harai - Tamaš Mezei, prva violina biće Gergo Zalanki, koga su reprezentativci iz Novog Beograda dobro zapamtili. Odneo je im trofej Lige šampiona ispred nosa, a pored prvotimca Pro Reka, napade će najčešće završavati Kristijan Peter Manherc i Adam Nađ.  

“Tajni između nas i Mađara nema. Ne samo kao protivnike, već i kao saigrače. Mnogi od nas su godinama igrali sa njima u klubovima, u njihovom prvenstvu, tako da tajni nema. Najstariji igrači dobili su produženi odmor, tačnije pauzu posle Svetskog prvenstva. Nema najbitnijih i najiskusnijih igrača - Varge, Vamoša, te centarskog para Haraija i Mezeija. Ali, to ne treba da nam daje lažnu sliku o njima. Može da se javi jača povezanost među njima i da budu mnogo bolji, nego što su bili na Svetskom prvenstvu”, podvukao je centralni bek srpske reprezentacije.  

JOŠ OD PRIPREMA U BEOGRADU FOKUS NA MAĐARSKOJ 

 Luka Pljevančić (©Aleksandra Krupanič) Luka Pljevančić (©Aleksandra Krupanič)

Dve nedelje i jače se vaterpolistima Srbije samo jedno vrzma po glavi - meč sa Mađarima. Pripreme za grupnu fazu Evropskog prvenstva bazirane su na derbiju, on odlučuje mnogo toga. Od same prohodnosti među osam najboljih važniji je psihološki aspekt, a trijumfom bi bila ubrizgana ogromna injekcija samopouzdanja.  

“Mađare poznajemo jako dobro, jer i kroz klupsku i kroz reprezentativnu karijeru svi smo igrali velike utakmice sa njima, sa momcima koji im sada čine tim. Imaju slabosti i mi ih znamo, ali imaju i dosta vrlina. Još pre dve ili tri nedelje, kada smo trenirali u Beogradu, fokus nam je bio na Mađarskoj. Tada smo krenuli da se pripremamo za derbi u grupi. Nadam se da ćemo da ih pobedimo, kako bismo dobili na samopouzdanju, kako bismo još više verovali u sebe. Potrebna nam je ta pobeda, kao i kasnije u četvrtifinalu, jer želimo da idemo u borbu za medalje”, poručio je Luka Pljevančić.


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija MađarskeEvropsko prvenstvo u vaterpoluRadomir DrašovićLuka Pljevančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara